joi, 25 iunie 2009

Arch Enemy se întoarce la "Rădăcina răului"


 Conform paginii oficiale a trupei Arch Enemy, la 28 septembrie va fi lansat în Europa albumul "The Root of All Evil".

CD-ul va conţine piese alese de pe primele discuri ale formaţiei suedeze: "Black Earth", "Stigmata" şi "Burning Bridges". Melodiile vor fi complet reorchestrate, iar de mixarea şi masterizarea lor s-a ocupat Andy Sneap, care a mai colaborat cu Megadeth, Testament, Exodus etc. Aşa cum ne declara Michael Amott într-un interviu realizat recent la Budapesta, Arch Enemy pregăteşte o surpriză pentru fanii mai vechi, dar şi pentru cei noi: piese lansate pe când vocal era Johan Liiva au fost reînregistrate în formula actuală, cu solista Angela Gossow.

Pe pagina trupei, Michael revine cu noutăţi despre acest subiect: "A luat ceva vreme să realizăm acest proiect, în ciuda faptului că piesele erau deja scrise de ani buni. Înregistrările au avut loc în diferite locuri din Suedia, iar bateristul Daniel Erlandsson s-a ocupat de partea de sunet. Materialul i-a fost trimis în Anglia lui Andy Sneap, care s-a ocupat de mixare şi masterizare, iar rezultatul a depăşit chiar şi aşteptările mele!". Cum numărul fanilor a crescut mai ales după albumul din 2002, "Wages of Sin", reeditarea discurilor de la începuturile formaţiei a fost o decizie normală, mai ales că şi tehnica a evoluat în ultimii ani.

Amott a mai adăugat: "Ne-am întors în studio, ne-am reobişnuit cu piesele, le-am ales pe cele care ne-au plăcut cel mai mult şi le-am insuflat o nouă viaţă, în ideea de a le putea include în setlistul concertelor viitoare. Îmi place sound-ul proaspăt pe care l-am oferit acestor melodii, iar toţi membrii trupei s-au autodepăşit ­ în special vocea Angelei este extrem de intensă şi brutală. Nu pot să nu remarc şi partea de bass realizată de Sharlee, chiar dacă nici el nu era în trupă în vremea înregistrării pieselor originale. Dacă adăugăm mixarea şi producţia, ambele foarte heavy, putem spune că am dat o nouă strălucire vechilor noastre melodii, care sună atât de proaspăt de parcă ar fi fost compuse ieri".

După pauza luată pentru finisarea noului lor produs discografic, suedezii se pregătesc de noi concerte: atât festivaluri de vară, cât şi turnee în Orientul Îndepărtat şi Australia. Arch Enemy îşi va ţine promisiunea făcută admiratorilor din Mexic, cărora le vor oferi în august două concerte, reprogramate în urma restricţiilor impuse în urma gripei porcine. Pentru rockerii români, cele mai "accesibile" concerte sunt cele din Grecia (Rockwave Festival, 29 iunie), Turcia (Uni Rock Festival, 17 iulie) şi Ucraina (ProRock Festival, 18 iulie).

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu