luni, 22 decembrie 2008

PROVOCARE / Paradise Lost, un nou album "întunecat"


Legendara trupă de gothic metal Paradise Lost va intra în studio pentru a înregistra următorul album, anunţă casa de discuri Century Media. Mult aşteptatul CD, încă fără titlu, va urma marelui succes înregistrat de britanici în 2007, cu "In Requiem". 

Potrivit vocalului Nick Holmes, "discul va conţine în jur de zece piese". Holmes a dezvăluit şi câteva dintre titlurile acestora: "First Light", "As Horizons End", "Faith Divides Us", "Death Unites Us", "Frailty" sau "My Last Regret", însă lista melodiilor e departe de a fi finalizată. "După ce am colaborat cu Rhys Fulbers la «In Requiem», ne-am gândit că e nevoie de un suflu nou, astfel că l-am ales pe Jens Bogren, cu care am lucrat la DVD-ul «Anathomy of Melancholy» (2008 - n.r.). Astfel că înregistrările le vom face în Suedia, la Fascination Street Studios din Orebro".

Scaunul de la tobe a rămas în continuare neocupat după plecarea lui Jeff Singer, astfel că după ce Mark Heron (Oceansize) a preluat bateria în ultimul turneu britanicii vor apela la un alt instrumentist cu statut provizoriu: "Suedia a dat mulţi muzicieni de valoare, iar Peter Damin se numără printre ei", şi-a argumentat Holmes alegerea. Viitorul album va fi unul "întunecat", atât prin versuri, cât şi prin muzică. "Nu vom pierde legătura cu drumul pe care l-am parcurs în aceşti 20 de ani de existenţă", îşi asigură fanii liderul Paradise Lost.

Şi totuşi, "fiecare album e o provocare, dacă nu de a fi mai buni, măcar de a aduce ceva diferit decât ce s-a compus până acum. Visăm încă la albumul gothic perfect şi modern, iar asta pentru mine nu înseamnă câtuşi de puţin «dragoste» şi «trandafiri» - ar trebui să fie acea muzică de care să fii ucis". Trupa a împlinit anul acesta 20 de ani, pe care i-a sărbătorit prin câteva concerte alături de alţi pionieri ai doom/goth metalului, formaţiile britanice My Dying Bride şi Anathema.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu