joi, 26 mai 2005

Catamenia, la bustul gol


Miercuri seară, în zona Lipscani, a fost invazie de tricouri negre. Motivul l-a reprezentat concertul susţinut în Club A de trupa finlandeză Catamenia. Pentru prima oară, nonconformiştii metalişti din Oulu au inclus România în cadrul unui turneu. Mai mult, anul acesta zona vizată a fost cea a Balcanilor. 

ÎNGHESUIALĂ. Deşi doar câteva sute de rockeri români au achitat cei 380.000 de lei reprezentând contravaloarea biletului, sala s-a dovedit neîncăpătoare. Iar conferinţa de presă a fost cu public. În sensul că spectatorii au intrat şi ei în sală şi au asistat la interviuri. Cei şase băieţi cucuieţi s-au ţinut de glume, fiind probabil cea mai nonconformistă trupă care ne-a vizitat ţara până acum. Întrebaţi dacă au completat CV-urile de pe pagina lor oficială la mişto sau la beţie, Riku, vocea blondă a trupei, a răspuns: "Nu vrem să ne facem o imagine «serioasă». Importantă e muzica noastră, nu cine suntem noi. Puţin ne pasă de ce crede lumea despre noi ca persoane. Vrei un exemplu? Uite: Fuck you!". La întrebarea ce părere au despre fetele din România, au răspuns: "Ne plac, am vazut nişte părţi dorsale minunate, chiar şi aici, în sală".

CĂLDURĂ MARE. Cele două trupe româneşti care au cântat (sau mai bine zis au ţipat) în deschidere n-au prea reuşit să încingă atmosfera. Mai tare a cântat publicul în pauză "Heart of Steel", melodia celor de la Manowar. Iar scena a fost mult prea mică pentru cei şase metalişti de la Catamenia. Nu s-a luat în calcul faptul că rockul merge cel mai bine cu bere: pe tot parcursul show-ului unica toaletă, plasată imediat în stânga scenei, a fost ţinta unui "pelerinaj" continuu. Inclusiv trupa finlandeză a stat la coadă după fani pentru a ajunge la grupul sanitar. Iar căldura i-a topit de tot. Bateristul s-a descălţat de sandale, au făcut "poştă" două sticle cu apă plată şi şi-au aruncat, pe rând, tricourile, rămânând la bustul gol. La un moment dat însă, din cauza căldurii, n-au mai rezistat şi au cerut o pauză de un sfert de oră, timp în care toată trupa s-a dus la toaletă şi şi-a turnat apă în cap. În pauză, publicul s-a distrat ascultându-l la CD pe Alifantis cântând "Trăiască-n fericire partidul şi poporul / Trăiască România, trăiască tricolorul". "Catamenii" au continuat apoi cu piese de pe "Winternight Tragedies", ultimul lor album, finalul concertului fiind de-a dreptul incendiar. Transpiraţi până la epuizare, metaliştii au cântat o singură piesă la bis. Şi-au strâns în grabă instrumentele, s-au dus la hotel preţ de un duş şi s-au întors în Club A să mai bea bere. 

CV-URI COMPLETATE ÎN BĂŞCĂLIE. Iată cum se prezintă blonzii pe site-ul oficial: Ari "WarsawaTechnics" Nissila cântă la chitară ritmică aerobică şi zice că e vocea beată a trupei şi că s-a născut la 1900. "Sunt acea vacă ciudată cu coarnele înfipte în dosul colegului meu de trupă, Veikko". Mikko "Dildo-Strap" Hepo-oja cântă la "B-ass! Unii ar putea spune că sunt pervers, dar aşa şi sunt!" Vocalul O.J. "Ouch Jesus" Mustonen îşi mai spune şi "Uriaşul", deşi nu-i prea mare de înălţime. Însă la ziua de naştere scrie: "24.8.1989 + 24 cm". S-o fi referit oare la lungimea pletelor!? La "echipament" şi-a trecut o "dotare" uriaşă, ciocan şi jachetă de tâmplar, costum de balerină şi pantofi! Riku "Q-ossi" Hopeakoski, chitarist, backing vocals, "Mă uit la DVD-uri porno cu extratereştri". Tero "I Hate Pussy" Nevala - clape, voce şi backing vocals, dansuri. "Ascult rahaturi disco la modă când gătesc şi fac curat în apartamente. Căsătorit, mândrul tată a doi gemeni de culoare". Bateristul Veikko "Gorepalli" Jumisko, alias Swedish Sucking Machine: "Eu sunt majoretă la gay parades. Nu-i nimic mai bun decât o bătrâna frânghie de 56 de picioare înfiptă în dos".

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu