vineri, 24 februarie 2006

Recital - Iris Maxima: "Cristi, te iubesc!"


Iris este greu de găsit în această perioadă. Legendara trupa rock se află într-un turneu de promovare a albumului "Iris Maxima". Joi seară, însă, formaţia a făcut o escală în Bucureşti, unde a susţinut un recital, urmând ca astăzi să plece din nou prin ţară. Cu Iris pe afiş, Yellow Club a fost plin ochi. Spectatorii, toţi plătitori de bilete (200 de lei noi bucata), şi-au pus ştampila pe mână la intrare şi au cerut autografe pe bilete, pe chitanţe, ba chiar şi pe tricouri, în dreptul inimii.  

BUNĂ SEARA, PRIETENI! O galerie mică (atât cât permite capacitatea clubului), dar inimoasă, a cântat, vers cu vers, împreună cu Iris. O seară ca între prieteni s-a transformat din prima într-o petrecere incendiară, care a durat până după ora 1:00 noaptea. Întâlnire la intensitate maximă: Cristi Minculescu&Co pe scenă, iar fanii la un pas de ei. Între două reprize de melodii mai vechi sau mai noi, a fost sesiune de autografe. Plus fotografiile aferente, făcute pe telefoanele mobile. O prezenţă discretă la masa artiştilor a fost chiar floarea de Iris în persoană, adică Rodica, doamna şi soţia vocalistului. A trădat-o un pupic oferit lui Cristi Minculescu, înainte de-a urca pe scenă. "Să nu crezi ce-ţi spun acum, vei fi a mea oricum", "Baby, baby, baby, tu vei fi a mea, eşti unica iubire", "Te voi aştepta, voi veni pe strada ta / Te aştept mereu, fără tine mi-e greu" sau "Da, da, eu ştiu" au făcut deliciul publicului, care nu-i mai lăsa să plece de pe scenă. Cu prosoapele de gât, Nelu, Valter, Doru, Relu şi Cristi s-au întors pentru bis cu "Floare de Iris", ultimul dintre ei aruncând, la final, pupici din vârful degetelor. Foile pentru autografe au trecut din mână-n mână pe la toţi membrii trupei. Iar bomboana de pe tort s-a dovedit a fi o blondă care i-a spus lui Minculescu scurt şi cuprinzător: "Cristi, te iubesc!". 

NE-AŢI DAT SPERANŢA. "Iris Maxima" cuprinde 12 melodii, piese variind între forţă şi melancolie: "Zi de zi", "Vino pentru totdeauna", "Ziua care va veni", "Vals", "Saray", "Appasionata", "Oglinda vieţii", "Omul ce-mi aduce ploaia", "După-amiaza unui cântec", "Nu te mai cred", "Erată" şi "Vals fără de sfârşit". Mesajul cu care Iris îşi promovează cel mai nou album este "Şi ce dacă e vânt, şi ce dacă sunt nori/ Nu ne vom opri din noapte în zori/ Ne-aţi dat puterea, ne-aţi dat speranţa/ De a fi împreună mereu". Un omagiu pe care trupa îl aduce susţinătorilor săi.

PENTRU PUBLIC. "În curând vom împlini... 30 de ani. Dacă am reuşit să facem publicul fericit, trăim cu toţii o mare bucurie ce nu se poate compara cu nici un alt sentiment. E o mare împlinire. Tot ce facem, facem pentru public şi totul vine din inimă. E o plăcere foarte mare să văd în sală tineri care ne cântă versurile unor melodii pe care le-am lansat când ei nici nu erau pe lume. Care e albumul la care ţin cel mai mult? De obicei, se spune ca la cel mai nou" (Cristi Minculescu, Iris)

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu