vineri, 30 iulie 2010

Concertul Orphaned Land la Wacken Open Air, o celebrare a diversităţii


Membrii trupei israeliene de progressive metal Orphaned Land, "mesageri metalişti ai libertăţii şi păcii", cum se autodefinesc, au o rugăminte specială la fanii care vor veni să-i vadă la Wacken Open Air 2010, pe 6 august. Mai precis, Kobi Farhi şi colegii săi îi roagă pe spectatori să vină fiecare cu steagul ţării din care provine, pe care să-l fluture în timpul recitalului formaţiei din Petah Tikva, transformând show-ul într-o sărbătoare a diversităţii.

Venind dintr-un loc unde crimele comise din cauza fanatismului sunt deja un simplu fapt cotidian, membrii Orphaned Land militează pentru depăşirea diferenţelor cultural-religioase dintre fanii genului metal. De altfel, în Turcia şi alte ţări musulmane, formaţia din Petah Tikva are numeroşi admiratori.

Solistul Kobi Farhi le transmite celor care vor fi prezenţi la concert: "Salutare şi shalom, fraţi şi surori. Aşa cum ştiţi, Orphaned Land va cânta anul acesta la W:O:A pe black stage (scena principală - n.r.), vineri, pe 6 august, de la ora 13.00 CET. Ne-am gândit să facem din show-ul nostru o celebrare a culturilor, a steagurilor, a culorilor, pentru că despre asta şi este vorba la un asemenea eveniment. Aşa că luaţi-vă cu voi steagul naţional şi să transformăm concertul într-o petrecere metalică şi culturală de neuitat! Ne vedem curând!".

Orphaned Land a cântat şi la Bucureşti, în cadrul Sonisphere Festival, pe 25 iunie 2010.

Paul Iancu (Cotidianul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu