marți, 26 octombrie 2010

Ozzy, primul concert la Wacken Open Air, în 2011

Numărul 7 a fost cu noroc pentru organizatorii W:O:A, ediţia 2011. Cu peste 280 de zile înainte ca recitalurile să înceapă la Wacken, lista capetelor de afiş s-a îmbogăţit cu un nume de legendă: Ozzy Osbourne, anunţat la 25 octombrie pe site-ul oficial al evenimentului.

În mod surprinzător, abia anul viitor artistul va debuta la cel mai mare festival german. Şi nu oricum, ci a fost inclus în seara de gală, intitulată "Night To Remember", a W:O:A 2011. Britanicul, născut în 1948, se alătură astfel celor şase trupe deja anunţate până acum: Airbourne, Apocalyptica, Avantasia, Blind Guardian, Mayhem şi Suicidal Tendencies.

"The Godfather of Heavy Metal", aşa cum a fost supranumit, a lansat în 2010 cel de-al zecelea album din cariera solo, intitulat "Scream". Noul produs discografic a fost promovat în toamna aceasta printr-un turneu ce a inclus şi concertul de la Zone Arena din Bucureşti.

Wacken Open Air va ajunge în 2011 la cea de-a 22-a ediţie şi se va desfăşura în perioada 4-6 august. Din 1990 încoace, evenimentul a devenit cel mai important festival de metal din lume. Anul acesta, W:O:A a inclus pe afiş 107 trupe, cele peste 70.000 de bilete s-au vândut cu mult înainte de deschiderea porţilor, iar seara de gală i-a adus în faţa fanilor pe Alice Cooper, Motley Crue şi Iron Maiden. În afara acestora, la Wacken 2010 au mai concertat Arch Enemy, Grave Digger, Atrocity, Tiamat, Anvil, Corvus Corax, U.D.O, Tyr şi alţii. Singurii reprezentanţi ai României au fost clujenii de la Altar, la secţiunea "Metal Battle".

Pentru 2011, deja biletele se pot cumpăra online, iar organizatorii se aşteaptă la o nouă ediţie sold out, pentru al şaselea an la rând. Deja primele 10.000 pachete s-au vândut la cinci ore de la punerea în vânzare pe site-ul oficial. Iar anunţul că Ozzy va concerta în Wacken, "în singurul recital de pe pământ german" al verii care urmează, nu poate decât să dea un nou impuls achiziţionării de abonamente pentru W:O:A.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu