joi, 28 octombrie 2010

Impaled Nazarene, în premieră în România

Noul album „Road To The Octagon", care va fi lansat în această toamnă, va fi promovat de Impaled Nazarene printr-un turneu european. Pentru prima dată, finlandezii vor ajunge în România, dar vor include printre opriri şi alte ţări est-europene. Premiere vor fi şi concertele din Turcia şi Bulgaria.

Anunţul a apărut pe pagina de MySpace a trupei din Helsinki, o dată cu actualizarea listei de concerte. Conform acesteia, între 30 ianuarie şi 1 februarie, ei vor concerta în Oradea (Vault 42), Iaşi (Club Hand), respectiv Bucureşti (Silver Church Club) înainte de a se îndrepta spre Sofia. Turneul est-european începe la 29 ianuarie în Slovenia şi mai cuprinde un concert în Bulgaria (2 februarie), unul în Turcia (3 februarie) şi două în Grecia (4-5 februarie).

Trupa s-a format în 1990, iar în cei 20 de ani de existenţă s-a remarcat prin tematica versurilor, prin titlurile pieselor (pe fiecare album e cel puţin o melodie care conţine termenul Goat), dar mai ales prin abordarea directă a multor subiecte sensibile, de la religie la politică, deseori în ton satiric.

„Road To The Octagon" va fi lansat la 20 noiembrie, cu ocazia sărbătoririi a două decenii de existenţă a formaţiei, şi conţine 13 piese. Al 11-lea album de studio a fost înregistrat în Hellhole Studio, iar trupa îl consideră „cel mai violent din ultima perioadă". Acest CD apare la trei ani după „Manifest", un disc ce a stârnit multe valuri în momentul apariţiei. Impaled Nazarene îi are ca membri pe Mika Luttinen (voce, singurul rămas din componenţa iniţială), Reima Kellokoski (baterie), Mikael Arnkil (bass) şi Tomi UG Ullgren (chitară).

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu