luni, 1 noiembrie 2010

Vrăjitoarele au venit la doom de Halloween

Sâmbătă seară, în clubul Cage din Capitală, Halloweenul s-a celebrat în stil doom metal. Veteranii acestui stil din România, trupa Gothic din Petroşani, şi suedezii de la Nox Aurea, aflaţi într-un miniturneu ce a inclus Deva, Petroşani, Bucureşti şi Iaşi, au onorat sărbătoarea tuturor sfinţilor printr-un concert de circa cinci ore. În deschidere au evoluat Apa Sâmbetii şi Whispering Woods.

Rockerii veniţi începând cu ora 19:00 au fost întâmpinaţi cu platouri cu plăcinte cu dovleac şi câte un shot din partea casei, iar clubul a fost deco­rat în ton cu Halloweenul, cu Jack-o'-lanterns, pânze de păianjen şi desene tematice. Primii care au urcat pe scenă au fost cei de la Apa Sâmbetii. Cu un recital de circa o oră, ei au dat tonul petrecerii metalice. Au urmat clujenii de la Whispering Woods, solista Ale­xan­dra impresionând cu vo­cea sa puternică. Dacă fetelor (Cătălina - flaut şi Cora - clape) le-a revenit partea soft a soundului, băieţii (Alex - tobe, Norbert - bass şi Doru - chitară) au asigurat so­no­ri­tă­­ţile dure.

Cu Gothic, show-ul a fost ridicat la un nou nivel. În cazul petro­şă­nenilor, s-a văzut experienţa celor opt ani de carieră. Ei au interpretat piese precum "Eternity", "Memorial Winter", "In Blood We Trust", "Anthem of Hate" şi mult ceruta "Re­grets", cu care i-au strâns în faţa scenei pe cei prezenţi. Bateristul Alin Moi­se a impresionat de asemenea audienţa printr-un susţinut solo la tobe. Da­du, Taly şi "creierul" Gothic, Alin Petruţ, au fost îndelung aplaudaţi la fi­nalul recitalului. 

Nox Aurea şi-a început show-ul aproape de miezul nopţii. Suedezii, deşi obosiţi de lunga călătorie prin România, şi-au intrat în ritm de cum au păşit pe scenă. Setlistul lor a inclus melodiile "Suffer", "Delight Of Autumn Passion", "Opium Divinum", "Emendare", "The Loss and Endeavor of Divinity", "Mother Aletheia" (Chapter II), iar pentru final au păstrat piesa ce dă titlul celui de-al doilea album, scos anul acesta, "Ascending in Triumph." După concerte, au fost premiaţi purtătorii a trei costume de Halloween, pentru originalitatea ţinutei. "Diavoliţa", "ţiganca" şi "vrăjitoarea cu pălărie" au primit sticle de băutură. Un alt participant a câştigat o invitaţie la următorul eveniment din Cage Club.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu