luni, 22 noiembrie 2010

Therion aduce vechiul stindard dacic Dracones

Christofer Johnsson şi colegii săi de trupă revin astăzi în România. După “Therion Goes Classic”, e vremea ca muzica suedezilor să răsune din nou în Capitală, în cortul instalat la Arenele Romane. Concertul, care face parte din “Sitra Ahra Tour 2010”, va fi deschis de conaţionalii de la Loch Vostok şi de norvegienii de la Leprous. Din lineup-ul live al Therion fac parte celebrii Snowy Shaw şi Waldemar Sorychta.

Una dintre surprizele concertului a fost deja dezvăluită de organizatorii Promusic Prod şi revista Maximum Rock: Therion va aduce pe scena de la Bucureşti un element inedit: integrarea în scenografie a vechiului stindard dacic Dracones! Este vorba despre o copie fidelă a steagului dacic, realizat de Asociaţia Terra Dacica Aeterna pe baza descrierilor istorice şi frescelor de pe Columna lui Traian.

Preocuparea formaţiei Therion pentru mitologiile diverselor popoare nu mai este de mult un secret pentru ascultătorii săi, iar simbolistica dragonului este o temă centrală pentru grupul suedez ale cărui versuri au fost scrise în cea mai mare parte de Thomas Karlsson. După concertul clasic de la Bucureşti din 2006, care a fost o premieră europeană, Therion prezintă “Sitra Ahra Tour” în Romania, turneul de promovare a celui mai nou material discografic. “Sitra Ahra” a fost lansat în acest an, piesele având teme inspirate în mare parte din Cabala, lucru puţin surprinzător, dată fiind îndelungata colaborare dintre Christofer Johnsson şi liderul Dragon Rouge.

Accesul este permis de la ora 18:30, între 19:30 şi 19:45 va fi Meet & Greet – doar pentru posesorii de bilete VIP, Loch Vostok vor urca pe scenă la 19:30, cei de la Leprous la 20:20, iar headlinerii la 21:25.

Cum două categorii de bilete sunt sold out, inclusiv cele VIP, mai puteţi achiziţiona bilete numai la intrare, la preţul de 110 lei. Mai multe amănunte puteţi găsi pe www.promusicprod.ro/therion.

De asemenea, după concert, fanii Therion sunt aşteptaţi în Club Cage, pentru a sărbători împreună întoarcerea suedezilor în România cu muzică bună şi multe surprize. Intrarea este liberă!

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)
Foto: Fernando Aceves

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu