miercuri, 16 februarie 2011

OST Mountain Fest se mută la Râşnov

După o primă ediţie desfăşurată pe Valea Cerbului, din apropiere de Buşteni, OST Mountain Fest îşi mută tabăra. Între 22 şi 24 iulie, amatorii de muzică de calitate sunt aşteptaţi într-o zonă de legendă. Festivalul va avea loc la Râşnov, în curtea cetăţii. Noua locaţie este “excelentă, cochetă şi oferă toate facilităţile din punct de vedere al accesului, al locului de campare şi parcare, dar şi a obiectivelor turistice aflate în vecinatate”, spun organizatorii evenimentului.

Cetatea Râşnov este atestată drept prima citadelă a cavalerilor teutoni pe teritoriul Transilvaniei, aflată pe ruinele vechiului castru roman Cumidava, cu o istorie de peste 2000 de ani. Ost Mountain Fest devine astfel primul festival din România care se desfăşoară într-un astfel de spaţiu aparte, în care legende romantice cu prinţese şi cavaleri sunt reconstituite pe acorduri metal în cetatea medievală, într-o localitate pitorească din România pe care o carte poştală de la începutul secolului XX o descria cu “aer bun, mâncare bună şi treabă chibzuită”.

Prima ediţie a festivalului a avut loc în august anul trecut, iar pe scena din Valea Cerbului au urcat circa 20 de trupe. Lineup-ul din 2010, din care s-au remarcat Belphegor, Ava Inferi, Gwydion, Negură Bunget, Eternal Tears of Sorrow şi Ashes You Leave, le dă speranţe rockerilor că şi în vara ce vine vor vedea formaţii de cel puţin aceeaşi valoare. Până acum, se cunosc doar patru dintre grupurile participante, şi anume cele selectate în urma OST Metal Battle: Ka Gaia An, Apa Sâmbetii, Paradox şi True Mind. Mai multe nume de pe afiş, dar şi detalii legate de preţul biletelor şi modul în care se pot achiziţiona, vor fi anunţate în curând.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu