duminică, 4 decembrie 2011

HammerFall, show incendiar la Bucureşti


Trupa suedeză a concertat pentru a doua oară în România. După recitalul de la Peninsula, HammerFall a susţinut un show şi în Capitală, în clubul Hard Rock Cafe.

În ciuda tuturor problemelor, formaţia din Goteborg a ajuns până la urmă în Bucureşti. După spectacolul din Budapesta, autocarul care transporta "caravana metal" s-a defectat, astfel că spre România s-a pornit în formulă restrânsă. Headlinerii au venit singuri, fără cele trei trupe care erau programate în deschidere. Suedezii au lăsat în Ungaria şi o bună parte din merchandise, astfel că la standul oficial oferta a fost destul de restrânsă din acest punct de vedere.

În absenţa grupurilor Vicious Rumors, Amaranthe şi DeathDestruction, care i-au însoţit pe HammerFall în turneul de promovare a albumului "Infected", lansat anul acesta, organizatorii au găsit o soluţie de avarie. Astfel că trupelor româneşti L.O.S.T. şi Blind Spirits li s-a oferit şansa de a deschide recitalul celebrei formaţii înfiinţate de Oscar Dronjak în 1993.

Solistul Joacim Cans a făcut show nu numai prin vocea sa uşor de recunoscut pe scenele metal, ci şi prin faptul că a interacţionat permanent cu publicul. Deşi are o vastă experienţă, căldura cu care a fost primit în România l-a surprins în mod plăcut.

"Mâine e o zi specială în ţara voastră, deci nu lucraţi, nu?", a spus el. "Ei bine, noi lucrăm, avem concert în Belgrad, dar... ştiţi ceva? F*ck it! Suntem aici, acum, şi asta e tot ce contează! Să ne simţim bine, ca şi cum ziua de mâine nici n-ar mai exista!", i-a îndemnat Joacim pe cei din club.

Printre piesele din setlist s-au numărat atât hituri de pe albumele anterioare, cât şi melodii de pe CD-ul "Infected", lansat în mai 2011. "Patient Zero", "Heeding the Call", "Any Means Necessary", "Bang Your Head", "Blood Bound", "Let's Get It On", "Last Man Standing" şi "Renegade" au încins atmosfera în Hard Rock Cafe.

"I-am întrebat pe fani ce piese şi-ar dori să asculte live, iar una a revenit în mod constant. Mai ales fetele ne-au cerut-o, ca atare o vom interpreta şi pentru admiratoarele noastre din România", a introdus Joacim melodia "Always Will Be". După acest moment romantic al spectacolului, HammerFall a revenit la ritmurile binecunoscute, cu "Dia de los Muertos", "Riders of the Storm", "Steel Meets Steel" şi "Legacy of Kings".

"Câţi dintre voi ne-aţi mai văzut live? Şi pentru câţi e prima dată?", a făcut solistul un sondaj rapid printre spectatori. "Ei bine, haideţi să-i «convertim» pe aceştia din urmă!" Dar nu a fost nevoie. Cu toţii au ştiut ce cântec urmează: "Let The Hammer..." "...Fall!", l-au completat cei din public. Şi următoarele - "The Dragon Lies Bleeding" şi "The Templar Flame" - au fost la fel de uşor recunoscute.

Chiar dacă era evident că seara nu se putea încheia aici, fanii i-au rechemat pe scenă, scandându-le îndelung numele. Parcă lipsea ceva dintr-un asemenea show, care n-ar fi fost complet fără "Glory To The Brave", "One More Time" şi, mai ales, fără "Hearts on Fire". Iar Joacim Cans (voce), Oscar Dronjak, Pontus Norgren (chitară), Fredrik Larsson (bass) şi Anders Johansson (tobe) au revenit pentru a încheia recitalul cu cele trei piese de rezistenţă.

Publicul român a dovedit încă o dată că are nevoie de astfel de concerte. Fanii au cântat o dată cu solistul, cunoscând foarte bine versurile. Iar la final penele de chitară, setlisturile şi celelalte suveniruri s-au dovedit insuficiente pentru atâţia doritori.

Paul Iancu (Adevărul) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu