duminică, 8 ianuarie 2012

Trupa care a lansat “In-A-Gadda-Da-Vida”, în premieră la Bucureşti


Pe 19 februarie, Iron Butterfly, una dintre formaţiile legendare ale rockului mondial, va cânta în clubul Hard Rock Café din Capitală.

Fondat în 1966, grupul californian are o istorie cu care puţine trupe se pot mândri. Iron Butterfly a fost prima formaţie care a obţinut "Discul de Platină", pentru albumul "In-A-Gadda-Da-Vida". Ulterior, discul a fost vândut în peste 25 de milioane de bucăţi. Piesa care dă titlul LP-ului, care ocupă în totalitate faţa a doua, are peste 17 minute şi a rămas în topuri timp de 140 de săptămâni, dintre care 81 în Top 10.

Trupa şi-a adus contribuţia la transformarea rock-ului psihedelic în ceea ce va purta denumirea de heavy metal. A cântat de-a lungul timpului în turnee alături de nume importante ale scenei mondiale, precum The Doors, Jefferson Airplane sau The Who. Iron Butterfly a împărţit scena cu Jimi Hendrix, Led Zeppelin, Frank Zappa, Janis Joplin, Yes şi mulţi alţii. A figurat pe afişul festivalului de la Woodstock, însă nu a mai putut ajunge.

Piese ale trupei Iron Butterfly au figurat pe coloana sonoră a unor filme precum „Nightmare on Elm Street", „Texas Chainsaw Massacre 2" sau „Fatal Instinct" sau a serialului „The Simpsons". Din componenţa iniţială au rămas până în prezent basistul şi vocalul Lee Dorman, dar şi tobarul Ron Bushy. Din grup mai fac parte Charlie Marinkovich (chitară şi voce) şi Martin Gerschwitz (clape, vioară, voce).

În turneul european, care va începe pe 15 februarie şi se va încheia pe 18 martie, ei vor fi însoţiţi de formaţia Raygun Rebels (Germania/SUA). Concertul din Bucureşti, organizat de Stay Metal Forever, va începe la ora 20.30, accesul publicului fiind permis de la 19.30.

Biletele pot fi achiziţionate de la Hard Rock Cafe, Unirea Shopping Center, Sala Palatului, Magazinul Muzica, Palatul Naţional al Copiilor, dar şi din reţeaua librăriilor Adevărul. Pot fi cumpărate şi online, pe www.biletoo.ro şi www.blt.ro. Biletele VIP costă 300 lei şi includ întâlnirea cu trupa, fotografii, autografe etc. Categoria I (cu loc la masă) costă 130 de lei, iar categoria II (în picioare) - 90 de lei.

Paul Iancu (Adevărul) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu