vineri, 8 ianuarie 2010

Operaţia lui Tom Araya provoacă anularea concertelor Slayer

Problemele apărute în timpul turneului Slayer din octombrie sunt, se pare, mai grave decât se credea: vocalul şi basistul Tom Araya va trebui să ia o pauză cel puţin până în aprilie, timp în care va fi supus unei operaţii.

Printre concertele Slayer care au fost anulate se numără cele din turneul American and Canadian Carnage, care urma să înceapă la 18 ianuarie, dar şi seria de show-uri pe care trupa urma să le susţină în martie şi aprilie în Europa. Managementul formaţiei îi asigură pe fani că, alături de agenţii Megadeth, lucrează deja la stabilirea unor noi date ale spectacolelor ce trebuiau să aibă loc în SUA şi Canada în această lună. De asemenea, biletele deja cumpărate vor fi valabile pentru noile date ale turneului.

"Tom a încercat diverse tratamente, dar nu a reuşit să scape de problema medicală, astfel că la finalul lunii ianuarie va fi operat", anunţă managerul Slayer, Rick Sales, pe pagina de MySpace a trupei. Se pare că problemele lui Araya au fost cauzate de stilul său exploziv de a trăi muzica, scuturatul pletelor pe scenă fiind un gest nelipsit de la concertele Slayer. De-a lungul timpului, însă, gâtul i-a fost supus unui efort prea mare, iar în octombrie, în timpul seriei de show-uri din Australia, Noua Zeelandă şi Japonia, durerile au devenit aproape insuportabile.

Tom a strâns din dinţi şi a dus turneul până la capăt, iar din dorinţa de a nu-şi dezamăgi fanii, vocalul a apelat la operaţii puţin invazive, în ciuda diagnosticului de radiculopatie cervicală pus la întoarcerea în State. Deşi procedurile chirurgicale au avut un oarecare efect, durerile şi spasmele musculare au continuat, astfel că Araya îşi va călca pe inimă şi va apela la soluţia radicală: o discectomie cervicală anterioară, ce va fi efectuată la finalul lunii.

"Deşi mulţi fani vor fi dezamăgiţi atât cei ai Slayer, cât şi cei ai Megadeth şi Testament (alături de care trupa urma să susţină turneul American and Canadian Carnage ­ n.r.), ei trebuie să înţeleagă că sănătatea lui Tom este acum prioritatea numărul unu", a încheiat Rick Sales.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu