miercuri, 6 ianuarie 2010

Lacuna Coil îşi promovează albumul "Shallow Life" şi în Europa

Trupa italiană de gothic metal Lacuna Coil va susţine o serie de concerte în Europa. La sfârşitul lunii, Cristina Scabbia şi colegii săi vor începe un turneu pe bătrânul continent, în care îşi vor promova CD-ul "Shallow Life". Ei vor fi însoţiţi de formaţia Dommin, care a cântat în deschidere şi în cadrul periplului nord-american, dar şi de Dirty Little Rabbits, care li se va alătura la şapte dintre show-uri.

Aşa cum a anunţat vocalul Andrea Ferro pe pagina sa de MySpace, au fost definitivate ultimele amănunte privind concertele Lacuna Coil de la începutul lui 2010: "Acesta va fi primul turneu în Marea Britanie şi Europa după lansarea «Shallow Life» (în aprilie 2009, n.r.)", a afirmat Andrea. Ca trupe de deschidere, italienii i-au ales pe Dommin (gothic rock), o formaţie alături de care au mai cântat şi în SUA, vara trecută, şi pe Dirty Little Rabbits, în care fanii îl vor putea vedea, la tobe, pe Shawn "Clown" Crahan, unul dintre percuţioniştii de la Slipknot. Aceştia din urmă le vor fi alături doar în şapte din cele 27 de show-uri, mai precis în Irlanda, Marea Britanie şi Franţa.

"Shallow Life" a fost scos pe piaţă în aprilie 2009, iar până acum a beneficiat nu numai de o mulţime de critici favorabile, ci şi de un mare succes la public, vânzându-se în peste 300.000 de exemplare, dintre care 75.000 numai în SUA. Cum de la lansarea albumului a trecut destul de mult timp, membrii Lacuna Coil au decis să le ofere europenilor o surpriză: CD-ul va fi reeditat într-o ediţie deluxe, care va conţine, în plus, un al doilea disc, pe care au fost incluse materiale rare sau inedite (înregistrări de studio sau live, dar şi piese acustice).

De asemenea, grafica a fost "upgradată", iar bookletul extins va conţine o mulţime de surprize. Varianta deluxe, care va costa tot atât ca şi cea clasică, va apărea (tot sub egida Century Media Records) la 22 ianuarie. Formaţia va lansa în curând şi clipul piesei "I Won't Tell You", melodie care a ajuns până pe locul 37 în clasamentul Billboard, secţiunea Hot Mainstream Rock Tracks.

Turneul Lacuna Coil va începe la 29 ianuarie, la Dublin (Irlanda), programând opriri în Marea Britanie, Olanda, Franţa, Belgia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda, Germania, urmând a se încheia la începutul lui martie cu o serie de concerte în Italia.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu