marți, 29 decembrie 2009

Wacken Open Air se pregăteşte de ediţia 21

"Days until: 219" stă afişat pe pagina principală a festivalului din provincia germană Schleswig-Holstein. Altfel spus, mai e mult până la 4 august, data când se va da startul ediţiei cu numărul 21 a Wacken Open Air. Şi totuşi, lineup-ul e gata. Deşi surprize mai pot apărea până la vară, deja lista afişată i-a pus pe jar pe metalişti.

"Mai iute, mai greu, mai tare" e sloganul ediţiei 2010 a Wacken Open Air. Într-adevăr, aveţi ce vedea între 4 şi 7 august. Veteranii Alice Cooper, Iron Maiden, Slayer, Motley Crue şi WASP, dar şi la fel de apreciaţii Arch Enemy, Amorphis, Cannibal Corpse, Stratovarius şi Lake Of Tears sunt tot atâtea motive pentru a nu lipsi de la - poate - cea mai "grea" ediţie a WOA. La toate acestea se adaugă două show-uri aniversare - 25 de ani de Atrocity şi 20 de ani de Tiamat, fiecare dintre trupe prezentând, într-un concert special, câte un album emblematic: "Werk 80", respectiv "Wildhoney". Au mai confirmat, printre alţii, 1349, Caliban, Corvus Corax, Crucified Barbara, Despised Icon, Die Apokalyptischen Reiter, Edguy, Ektomorf, Endstille, Equilibrium, Ghost Brigade, Grave Digger, Immortal, Kampfar, Orden Ogan, Primal Fear, Stratovarius, The Devil's Blood, Torfrock, Tyr, UDO, Candlemass, End Of Green, Delain, Debauchery, The Other, Hackneyed.

Un alt secret al succesului Wacken Open Air este legătura permanentă dintre organizatori şi public. Staff-ul WOA a postat pe site-ul oficial un sondaj pentru a afla chiar de la spectatori ce se mai poate îmbunătăţi, de la activităţile conexe (precum Piaţa medievală, radioul şi ziarul WOA sau zona sponsorului) până la numele scenelor, conţinutul deja tradiţionalului kit Full Metal Bag şi la licorile care le-au lipsit fanilor... lui Bacchus. Cu un afiş atât de valoros şi de diversificat şi o organizare atât de minuţioasă, nu e de mirare că micuţul orăşel de nici 2.000 de locuitori a devenit Mecca rockerilor, an de an primind în jur de 70.000 de vizitatori însetaţi de muzică bună.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu