marți, 29 decembrie 2009

In Flames "Come Clarity", albumul deceniului în Suedia


În ultimii zece ani, suedezii au preferat rockul. Atât metal-ul pur al celor de la In Flames, devenit deja "cel mai bun produs de export", cât şi varianta mai soft adusă de peste Ocean de Bruce Springsteen, au fost în topul nordicilor, conform unui sondaj online realizat de unul dintre cele mai cunoscute tabloide scandinave.

Cititorii "Aftonbladet" au decis: din 2000 încoace, Kent a scos cele mai multe albume de succes (nu mai puţin de patru discuri în top 10), dar nici unul dintre acestea nu a reuşit să detroneze CD-ul "Come Clarity" al trupei In Flames, scos în 2006. Locul 2 în clasamentul produselor discografice suedeze este ocupat de "Kann ingen sorg for mig Goteborg" (2000), albumul de debut al artistului Hakan Hellstrom, în timp ce pe ultima treaptă a podiumului apare trupa de rock alternativ Kent, cu CD-ul "Vapen & ammunition" (2002), vândut până acum în peste 600.000 de exemplare. Aşadar, Anders Friden şi colegii săi încheie anul 2009 aşa cum l-au început: în fruntea topurilor. Membrii In Flames comentează pe pagina de MySpace a formaţiei: "Această clasare ne flatează. Înseamnă foarte mult pentru noi, ca trupă, şi ne arată că voi, fanii, aţi dus In Flames acolo unde este astăzi".

Rock-ul a fost preferat şi în ceea ce priveşte muzica "de import". Bruce Springsteen este "Magic" pentru suedezi, cel de-al 15-lea disc (apărut în 2007) din cariera artistului american primind cele mai multe voturi de la internauţi. Tot din State vine şi locul 2: "grupul de MTV-metal" Linkin Park, după cum îl denumesc cei de la "Aftonbladet", i-a cucerit pe fani cu albumul "Hybrid Theory" (2000). Veteranii de la Red Hot Chili Peppers încheie Top 3, cele 28 de piese de pe dublul CD "Stadium Arcadium" (2006) aducându-le californienilor bronzul în clasamentul tabloidului scandinav.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu