marți, 1 decembrie 2009

"We Are The Void", al nouălea album Dark Tranquillity

La aproape trei ani de la lansarea CD-ului "Fiction", trupa suedeză de death metal melodic Dark Tranquillity revine cu un nou produs discografic la începutul anului viitor. La 24 februarie 2010, artiştii vor lansa "We Are The Void", al nouălea album de studio al formaţiei.

Trupa din Göteborg a dezvăluit pe pagina de MySpace numele viitorului lor CD. Intitulat "We Are The Void", acesta va fi scos tot la casa de discuri Century Media, cu care suedezii colaborează încă din 1998. Albumul a fost înregistrat în studioul trupei, Rogue Music, şi a fost mixat şi masterizat de celebrul Tue Madsen în Danemarca, la Antfarm Studio. Pentru cei interesaţi de felul în care a fost creat "We Are The Void", Anders Björler (chitarist în The Haunted şi un bun prieten al celor de la Dark Tranquillity) a realizat o serie de reportaje, pe care o va lansa în săptămânile viitoare.

Până la lansarea noului album - într-o perioadă cuprinsă între 24 februarie (în Suedia) şi 9 martie (în America de Nord) -, trupa va continua turneele de promovare a DVD-ului "Where Death Is Most Alive", lansat anul acesta. Începutul lui decembrie îi găseşte pe muzicieni în Turcia, unde susţin patru concerte, iar după un show în calda Tunisie vor urma alte două în îngheţata Rusie (plus un altul în Belarus). În ultimele zile ale anului, se va lăsa "Întunericul deasupra Crăciunului", după cum se numeşte miniturneul pe care-l vor face alături de Heaven Shall Burn, Caliban, Swashbuckle şi Deadlock.

În 2010, la doar o zi după ce "We Are The Void" va ajunge în magazinele suedeze, Mikael Stanne şi colegii săi îşi vor invita conaţionalii într-o croazieră pe mare, cu ocazia festivalului organizat anual de revista de profil "CloseUp" pe nava Galaxy a companiei Silja. Dintre festivalurile de vară, Dark Tranquillity a confirmat prezenţa până acum doar la Summer Breeze, care va avea loc în august, în localitatea germană Dinkelsbühl.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu