marți, 29 decembrie 2009

25 de ani de Atrocity la Wacken Open Air 2010


După Tiamat, care aniversează 20 de ani de carieră, o altă trupă cu decenii de activitate în spate va fi aniversată la Wacken. Formaţia germană Atrocity împlineşte un sfert de secol.

"Alături de fanii şi prietenii noştri, Atrocity va sărbători la Wacken cea de-a 25-a aniversare a formaţiei. Pe lângă un recital Best of live, va avea loc cel mai mare show WERK 80 din toate timpurile, cu un design special al scenei! Abia aşteptăm acest concert", a declarat Alex Krull pe pagina de MySpace a trupei.

Grupul s-a înfiinţat în Ludwigsburg în 1985, iar iniţial s-a numit Instigators. EP-ul de debut "Blue Blood" (1989), scos sub numele actual, i-a impus pe muzicieni pe scena metal. După o pauză de patru ani, între 2000 şi 2004, trupa a revenit cu albumul conceptual "Atlantis", care a însemnat şi o reîntoarcere la rădăcinile death metal. Pe acest CD apare şi Liv-Kristine Espanaes Krull (ex-Theatre of Tragedy), soţia vocalului Alex Krull şi solista Leaves' Eyes (în care colaborează cu partenerul său de viaţă).

Albumul Werk 80, apărut în 1997, deşi controversat (fiind o colecţie de cover-uri după hituri pop), a cucerit până la urmă inimile fanilor, fiind reeditat în 2008 în ediţie limitată. În prezent, Atrocity cântă în formula Alexander Krull (voce), Alla Fedynitch (bass), Thorsten Bauer (chitară), Mathias Roderer (chitară), Seven Antonopoulos (tobe).

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu