marți, 29 decembrie 2009

De la Summer Breeze 2010 nu va lipsi decât criza

"Fă-ţi iarna car şi vara sanie" ­ acest proverb românesc se aplică perfect organizatorilor Summer Breeze. Nici nu s-a încheiat bine festivalul de lângă Dinkelsbuhl că bavarezii s-au apucat să pună la cale ediţia din 2010.

Dacă în octombrie se ştiau trei trupe deja antamate pentru ediţia de anul viitor, la final de decembrie lista celor 90 de formaţii participante între 19 şi 21 august 2010 este aproape gata. Printre numele mari care vor concerta la Summer Breeze se numără Anathema, Dark Tranquillity, Hypocrisy, My Dying Bride, Obituary şi Sepultura, dar nu sunt de neglijat nici recitalurile Korpiklaani, Cannibal Corpse, Die Apokalyptischen Reiter sau Subway To Sally. Alături de acestea, în lista publicată pe site-ul oficial mai figurează 1349, Ahab, Asphyx, Barren Earth, Behemoth, Callisto, Children of Bodom, Cumulonimbus, Dark Funeral, Despised Icon, Dying Fetus, Eisbrecher, Eisregen, Ensiferum, Feuerschwanz, Fiddler's Green, Frei Wild, Gorgoroth, Gwar, Hail of Bullets, Ill Nino, Insomnium, Kylesa, Leaves' Eyes, Letzte Instanz, Long Distance Calling, Maroon, Mono Inc., Necrophagist, Origin, Orphaned Land, Pantheon I, Poisonblack, Rebellion, Solstafir, Swallow the Sun, The Crown, The Devil's Blood, Tracedawn, War From A Harlot's Mouth şi We Butter The Bread With Butter.

Pentru ca ediţia cu numărul 13 să nu fie una cu ghinion pentru participanţi, organizatorii le recomandă spectatorilor să citească atent "ABC-ul festivalului" de pe site-ul oficial, acolo unde orice întrebare îşi poate găsi răspunsul, de la obiectele interzise în zona campingului (printre care ambalajele din sticlă) şi regulile privind camerele foto până la amplasarea ATM-urilor şi modul în care se vor colecta deşeurile. Pentru a urmări cele 90 de trupe care vor urca pe cele trei scene în cele trei zile de festival, fanii vor plăti 66 de euro plus taxe. În această sumă sunt incluse taxa de parcare şi cea de camping, iar primele 10.000 de bilete vândute vor fi însoţite de un DVD gratuit, ce conţine clipuri şi interviuri de la ediţia din 2008 a Summer Breeze. De asemenea, la intrarea în perimetrul festivalului va fi vândut, pentru un euro bucata, un booklet ce va conţine toate informaţiile despre ediţia 2010, inclusiv ordinea show-urilor, dar va avea şi câteva file pe care vor putea fi strânse semnături de la artişti, în cadrul sesiunilor de autografe ce vor fi organizate. Deşi, cu atât de multe lucruri deja puse la punct, ne-am aştepta ca Summer Breeze 2010 să-şi deschidă porţile în doar câteva zile, ceasul de pe pagina oficială ne aminteşte că trebuie să mai avem puţintică răbdare până la primele recitaluri. Mai precis, 231 de zile.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu