luni, 27 februarie 2012

Concertul Opeth din Bucureşti, pe ultima sută de metri

Trupa suedeză va reveni în România, după ce a concertat în Sibiu, la Artmania, în 2009. Opeth va susţine un recital pe 29 februarie, în Jukebox Venue din Capitală.

Show-ul de la Bucureşti face parte din a doua etapă a turneului „Heritage Tour", în care îşi promovează cel mai recent produs discografic. După o serie de spectacole susţinute în toamna trecută, Mikael Akerfeldt şi colegii săi au reluat seria concertelor în primăvara acestui an.

„Heritage" este cel de-al zecelea album de studio al grupului fondat în Stockholm, în 1990. Discul, lansat în septembrie 2011, a fost bine primit de critici, dar şi de fani, fiind nominalizat la câteva prestigioase distincţii în ţara natală, precum Grammis sau P3 Guld. „Heritage" marchează o desprindere de stilul muzical abordat pe ultimele albume, fiind al doilea de pe care lipsesc elementele specifice metalului extrem, după „Damnation" (2003).

Solistul Mikael Akerfeldt este singurul rămas din componenţa originală a Opeth. Alături de el, pe scenă vor urca Martin Mendez (bass), Martin Axenrot (baterie), Fredrik Akesson (chitară) şi Joakim Svalberg (clape), acesta din urmă alăturându-se trupei anul trecut.

În deschiderea concertului din Bucureşti va evolua trupa finlandeză Von Hertzen Brothers. Biletele se găsesc în reţeaua Eventim şi costă 85 de lei până pe 28 februarie, iar în ziua concertului pot fi achiziţionate de la intrarea în club, cu 95 de lei.

Paul Iancu (Adevărul) 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu