miercuri, 30 august 2006

Uriah Heep - Deplasare cu peripetii


Legendarul grup rock Uriah Heep a concertat la 26 august în încheierea Zilelor Aradului. Fundaţia Phoenix, care l-a adus în România, intenţionează să organizeze un spectacol şi la Bucureşti, în noiembrie. 

Britanicii au fost încântaţi de cazare şi masă şi, lucru mai rar întâlnit, de sonorizarea asigurată de "Sincron Music". La capitolul gastronomie, au apreciat în mod special micii, frigăruile, salata de vinete şi brânza, dar mai ales o palincă veche de 25 de ani şi un vin adevărat, care i-au făcut să uite de Jack Daniel's, Remy Martin şi vinurile franţuzeşti cerute prin contract. Vârsta sau bunul-simţ britanic i-au determinat să cântărească doar din priviri şi din vorbe frumuseţile feminine locale. Aradul li s-a părut patriarhal şi... teutonic! Iar ştrandul... pitoresc. Dacă organizatorii şi colaboratorii tehnici şi-au făcut treaba ca la carte, deplasarea grupului s-a lăsat cu peripeţii. Sosiţi cu avionul de la Londra, membrii trupei urmau să fie preluaţi de la aeroportul din Budapesta şi aduşi la Arad cu un autocar de lux. Dar, din cauza tradiţionalei cozi de la Vama Nădlac, era cât pe ce ca maşina să nu ajungă la timp la aeroport şi oaspeţii să stea să-şi păzească cele peste 400 de kilograme de bagaje. Din fericire, gazdele au ajuns "la mustaţă", deoarece şi avionul a aterizat cu întârziere, aşa că s-au nimerit fix pe fix.  

AVENTURI. Plecarea, însă, n-a mai fost aşa de uşoară. Dacă peste vamă s-a trecut rapid şi fără nici un fel de probleme, de data aceasta pe la Turnu, autocarul i-a lăsat pe interpreţi în drum din cauza unor probleme tehnice. Remedierea a durat peste cinci ore, iar britanicii n-au mai putut ajunge în timp util la aeroport şi au pierdut avionul. Problema era şi mai gravă: cum să găseşti 11 camere libere într-un hotel din Budapesta în weekend chiar în seara respectivă? Şi, mai ales, cum să faci rost de bilete de avion chiar în ziua zborului? Ei bine, cu sprijinul prietenilor şi al unor profesionişti de la o agenţie, Paul Nancă a reuşit imposibilul. Mick Box şi colegii lui au reuşit să ajungă cu bine la destinaţie şi, în ciuda acestor amintiri palpitante, abia aşteaptă să revină în România. Căci Fundaţia Phoenix are de gând să-i aducă şi la Bucureşti, cel mai probabil în noiembrie.

MULŢUMIRI PRIN SMS. "Am ajuns în Londra. Mulţumiri amândurora pentru tot ajutorul. Apreciem foarte mult ce-aţi făcut. Vă voi trimite un e-mail cu detalii când mă întorc la birou. Salutări!" (Mick Box, Uriah Heep)

SHOW MAGNIFIC. Imediat ce-au aterizat pe Heathrow, Mick a trimis un SMS cu mulţumiri pentru Paul şi Mircea Nancă. Să sperăm că "Lady In Black" se va auzi şi la Bucureşti, căci concertul de la Arad a avut un succes imens. Contabilitatea municipală a înregistrat 8.700 de bilete, dar se pare că la spectacol au fost în total aproximativ 15.000 de spectatori. După magnificul show, printre cei care s-au înghesuit la autografe s-a numărat şi viceprimarul Aradului, îmbrăcat într-un tricou cu Uriah Heep. Se pare că edilul este mare fan, căci tricoul părea destul de purtat!

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu