marți, 10 februarie 2009

E OFICIAL / “Lakonia”, noua solistă Xandria

Trupa germană Xandria a făcut public numele noii sale soliste. După opt ani în care Lisa Middelhauve s-a aflat în prim-planul formaţiei de symphonic metal din Bielefeld, grupul a fost nevoit să-i găsească un înlocuitor. O sarcină dificilă, căci le-a luat aproape un an pentru a o anunţa pe Kerstin “Lakonia” Bischof.

Din 2000 până în aprilie 2008, când s-a retras invocând motive personale, Lisa a lucrat la toate cele patru albume: “Kill The Sun”, “Ravenheart”, “India” şi “Salomé - The Seventh Veil”, plus DVD-ul “Now and Forever - The best of Xandria”, făcând ca pentru fani vocea şi imaginea ei să se confunde practic cu ale trupei. Kerstin, noua vocalistă, este cunoscută mai ales pentru colaborarea cu trupa Axxis, căreia pe ultimele două albume îi imprimase, afirmă critica de specialitate, un sound mai apropiat de gothic sau symphonic decât de hard rock-ul cu care aceştia se consacraseră.

Compatibilitatea dintre stilul ei şi cel al Xandria a făcut ca între ea şi vechii membri să apară acea “chimie”: nu numai că deja trupa priveşte spre turneele viitoare, primul dintre ele între 5 şi 7 martie, în Cehia, dar deja a început lucrul la un nou album: “Suntem ocupaţi cu scrierea noilor piese şi îmi place la nebunie!”, afirmă solista pe site-ul trupei. Cât despre întârzierea “oficializării” sale ca vocal, Kerstin dezvăluie că, deşi “la câteva săptămâni după prima audiţie băieţii simţeau deja că ne potrivim perfect”, au fost câteva probleme care au trebuit rezolvate. “Dar în cele din urmă e ok şi abia aştept să ne vedem în turnee”, încheie “Lakonia” mesajul către fani.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu