joi, 19 noiembrie 2009

Amorphis aniversează 20 de ani de carieră cu un DVD live


Cum în primăvara anului viitor se vor împlini două decenii de activitate a finlandezilor de la Amorphis, ei au decis să marcheze evenimentul prin lansarea unui DVD live. Pe lângă concertul propriu-zis, discul va conţine diverse materiale bonus, adunate în cei 20 de ani de existenţă a trupei.

Pentru înregistrare a fost ales show-ul din Club Teatria din Oulu, care se va desfăşura la 20 noiembrie. În deschidere vor cânta Stratovarius şi Before The Dawn. Evenimentul face parte din turneul pe care Amorphis îl susţine în ţara natală, după ce, în ultimele cinci săptămâni, trupa a "colindat" scenele europene. După ce au cântat cu casa închisă în Paris, Londra sau Sofia, a venit rândul show-urilor din "ţara celor o mie de lacuri" să fie sold-out: în Jyväskylä şi Joensuu, stocul de bilete s-a terminat la case cu mult înaintea orei de începere a spectacolelor.

Iar căldura fanilor le prinde numai bine muzicienilor în timpul toamnei nordice: "După turneul european de succes, ne simţim excelent revenind pe scenele din ţara natală. Şi ne bucurăm să vedem că nu ne-au uitat «cei de-acasă»!", a comentat chitaristul Esa Holopainen pe pagina de MySpace a formaţiei.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu