miercuri, 18 noiembrie 2009

Turneul Hypocrisy în SUA, anulat din cauza birocraţiei americane


Aşa cum anunţam anterior, trupa suedeză Hypocrisy a trebuit să-şi anuleze prima parte a seriei de concerte în America de Nord. Cum obţinerea permisului de muncă (document necesar inclusiv pentru artişti) a fost tergiversată în continuare, Peter Tagtgren şi colegii săi au fost nevoiţi să renunţe la întregul turneu.

Aşa cum afirma într-un comunicat postat pe site-ul oficial, "Suntem nevoiţi să vă anunţăm în mod oficial anularea turneului nostru în America de Nord. Până acum, am încercat tot ce ne-a stat în puteri să evităm acest lucru, dar se pare că procesul de obţinere a documentelor unuia dintre membrii trupei va dura mai mult decât ne aşteptam. Vom încerca să revenim în SUA cât de curând va fi posibil, deoarece dorim să le arătăm fanilor noştri de acolo cât de mult îi preţuim şi suntem gata să interpretăm live noile noastre piese!".

Managementul formaţiei a făcut tot posibilul să rezolve problemele birocratice, dar nu au reuşit să evite dificultăţile pe care le anunţau acum două săptămâni, în precedentul comunicat: "Din motive independente de voinţa noastră, suntem obligaţi să rămânem acasă până ce Serviciul de Cetăţenie şi Imigraţie al SUA ne va elibera vizele de muncă. Este prima dată când formaţia noastră se confruntă cu o asemenea problemă. Este extrem de frustrant, dar şi deprimant, pentru că nu vrem să ne dezamăgim fanii loiali.

Mai ales că aceştia au fost nevoiţi să aştepte ani buni pentru a ne vedea concertând în America de Nord. Am depus cererile pentru viză cu mult timp înainte, dar, aşa cum poate unii dintre voi n-au aflat încă, Guvernul SUA a schimbat regulamentele de acordare a vizei pentru artişti, înăsprind condiţiile de obţinere a acesteia. N-a contat nici măcar faptul că am mai cântat de numeroase ori pe tărâm american", afirmau muzicienii la 4 noiembrie.

Cum nu au primit "undă verde", aşa cum îşi exprimau speranţa atunci, Hypocrisy a trebuit să renunţe la turneul alături de Ensiferum, Blackguard şi Swashbuckle. O altă formaţie ce figura pe afiş, Ex Deo, anunţase şi ea, prin vocea lui Maurizio Iacono, că tot din cauza birocraţiei va participa doar la ultima săptămână a turneului.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu