miercuri, 17 martie 2010

Festivalul rock de la Buşteni intră în linie dreaptă

Ultimele patru dintre trupele care vor cânta între 6 şi 8 august, la OST Mountain Fest, au fost confirmate miercuri. Astfel, formaţiilor deja anunţate pentru manifestarea de la Buşteni li se adaugă Belphegor (Austria) şi grupurile româneşti GOD, Grimegod şi Carpatica.

Belphegor este singurul dintre headlineri care nu fusese confirmat. Austriecii vor reveni în România, după show-ul din 2008, din Studio Martin. GOD îşi vor lansa ultimul album, "Forefathers - A Spiritual Heritage", chiar în cadrul evenimentului de pe Valea Prahovei. CD-ul amintit, aşa cum anunţă trupa ieşeană pe pagina deMySpace, se va baza pe istoria şi mitologia dacică. Dacă Grimegod a sărbătorit recent 18 ani de la înfiinţare, Carpatica - a patra formaţie confirmată - face parte încă dintre grupurile tinere din undergroundul românesc.

Trupele amintite se adaugă lineup-ului deja anunţat, din care fac parte, printre alţii, Eternal Tears of Sorrow (Finlanda), Gwydion şi Ava Inferi (Portugalia), Ashes You Leave (Croaţia) şi Eisheilig (Germania). Gwydion este de asemenea o mai veche cunoştinţă a publicului românesc, "vikingii" portughezi concertând în Live Metal Club din Bucureşti în martie 2009.

Deşi şi în 2010 au un program încărcat, cu multe concerte în Europa, timişorenii de la Negură Bunget şi-au rezervat un loc pentru participarea la festivalul de la Buşteni. Bucium, Bucovina şi Inopia sunt alte câteva dintre grupurile româneşti care vor onora, de asemenea, OST Mountain Fest.

Pentru cele trei zile de concerte au fost puse în vânzare 2.000 de abonamente, care până pe 31 mai inclusiv pot fi cumpărate cu 100 RON. După această dată, preţul lor va creşte la 150 RON. Camparea, accesul la toate evenimentele sportive şi sociale programate, dar şi posibilitatea de a obţine autografe de la artiştii favoriţi sunt incluse în costul biletului.

Paul Iancu (Cotidianul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu