luni, 15 martie 2010

S-au stabilit headlinerii la Tuska 2010


Deşi mai sunt câteva luni până va începe ediţia a 13-a a Tuska Open Air Metal Festival, organizatorii au comunicat deja programul, aproape definitiv, al concertelor. O singură trupă a mai rămas de anunţat, iar biletele sunt deja în vânzare.

Aşa cum au promis, pe 15 martie, organizatorii celei mai mari manifestări dedicate exclusiv metal-ului din zona de nord a Europei au anunţat "ţintarul" concertelor de la ediţia Tuska Open Air Metal Festival de la începutul lui iulie, astfel că potenţialii spectatori ştiu deja în ce zi vor cânta trupele preferate. Mai ales că, spre deosebire de alte evenimente de gen, la manifestarea din parcul Kaisaniemi din Helsinki pot fi cumpărate bilete pentru o zi, alături de clasicele abonamente pentru toată perioada, 2-4 iulie 2010.

Tichetele costă, pentru ziua de vineri sau cea de sâmbătă, 54 de euro bucata, în timp ce pentru concertele de duminică preţul este de 50 euro. Abonamentele, valorând 98 de euro, permit intrarea la show-urile din întregul weekend. Conform paginii oficiale, deocamdată acestea se pot achiziţiona doar prin intermediul a două site-uri finlandeze: www.tiketti.fi şi www.lippupalvelu.fi. În cazul în care nu se vor vinde toate biletele în avans, ele pot fi cumpărate în ziua recitalurilor la preţurile de 60 euro (o zi) şi 115 euro (trei zile).

Peter Tagtgren va urca pe scenă de două ori - atât ca solist și chitarist al trupei Pain (vineri, 2 iulie, în singurul show pe care grupul îl va susţine în 2010), cât şi alături de colegii din Hypocrisy (sâmbătă, 3 iulie). Obituary, Testament şi Satyricon vor cânta tot vineri, iar headliner va fi Devin Townsend, care va interpreta întregul album conceptual "Ziltoid The Omniscient" (2007), pentru prima şi ultima oară în carieră. Canadianul, fondator și lider până în 2006 al trupei Strapping Young Lad, va reveni sâmbătă pe scenă, în formula Devin Townsend Project. În a doua zi mai sunt programate Overkill, Kamelot şi headlinerii serii - Mastodon.

Duminică, Megadeth va încheia ediţia a 13-a a Tuska, prezentându-şi, şi în acest show european, albumul "Rust In Peace", de la a cărui lansare se împlinesc 20 de ani în 2010. Din lineup nu va lipsi recent revenitul basist David Ellefson. Grupul american va fi precedat, printre alţii, de Finntroll, Nile şi Cannibal Corpse.
Tuska Open Air Metal Festival a debutat în 1998, iar ediţia cea mai de succes de până acum (peste 33.000 de fani, fiind aproape sold out) a fost cea din 2006, cu 32 de trupe. În parcul Kaisaniemi din capitala Finlandei se află trei scene, Inferno, Sue şi Radio Rock, cea din urmă fiind şi cea mai importantă dintre ele.

Paul Iancu (Cotidianul)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu