luni, 12 mai 2008

Peste 170 de trupe la Wave Gotik Treffen


Zilele acestea se desfăşoară în Leipzig cea de-a 17-a ediţie a Festivalului Wave Gotik Treffen. În perioada 9-12 mai, WGT strânge cel mai consistent lineup de până acum. 

Peste 170 de trupe concertează în diverse puncte ale oraşului. Chiar dacă numeric nu s-a depăşit recordul din 2000 (300 de trupe), în 2008 sunt totuşi cele mai multe capete de afiş din zona gothic: Paradise Lost, Tristania, Tarja Turunen, Lake of Tears, Jesus on Extasy, Tiamat sau Christian Death. Fanii au avut de unde alege, ba mai mult, fiind atât de multe atracţii, au trebuit să renunţe la unele evenimente pentru a participa la altele, şi asta şi din cauza distanţelor mari dintre săli.

Şi trupele au avut un program încărcat: Paradise Lost şi-a prezentat în avanpremieră DVD-ul „The Anatomy of Melancholy“, care va ajunge în magazinele din Germania la 23 mai. Jesus on Extasy a avut primul concert de după lansarea celui de-al doilea album, „Beloved Enemy“, iar Tiamat şi-a promovat cel mai recent produs discografic, „Amanethes“. Festivalul nu se reduce numai la concerte rock, ci este un adevărat eveniment cultural, ce cuprinde expoziţii, lansări, filme, documentare, teatru, muzică clasică, lectură, poezie, sesiuni de autografe etc. Pe lângă manifestările din programul oficial, multe cluburi organizează party-uri tematice, astfel că activităţile se întind la unii până spre miezul nopţii, iar la alţii până după răsăritul soarelui.

Piaţa Medievală şi Satul Păgân găzduiesc expoziţii cu vânzare, de unde pot fi achiziţionate tot felul de suveniruri gotice şi medievale. Un alt punct important este complexul Agra, în care se află atât zona corturilor, cât şi standuri ale celor mai importante firme de vestimentaţie şi accesorii dark. Numărul mare de locaţii (peste 25) transformă întregul oraş într-o scenă, dacă ar fi să ne referim numai la parada ţinutelor, miile de gothici fiind costumaţi special pentru eveniment. WGT, cel mai mare festival de gen din Germania şi chiar din întreaga Europă, se va termina oficial luni seară, cu petrecerea de închidere, găzduită de Darkflower, dar DJ-ii din cluburi îi vor ţine pe gothici cel puţin încă o zi în oraş.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional) - corespondenţă din Leipzig

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu