marți, 9 februarie 2010

Basistul David Ellefson revine în Megadeth

Legendara trupă americană Megadeth aniversează anul acesta 20 de ani de la lansarea "Rust In Peace". Emblematicul album va fi sărbătorit cum se cuvine, cu un turneu, dar şi cu o mare surpriză: basistul David Ellefson, membru fondator, se va întoarce în Megadeth după opt ani de absenţă.

David Warren Ellefson a făcut parte din Megadeth din 1983, când Dave Mustaine a pus bazele grupului, şi până în 2002, când formaţia s-a destrămat. "Dave Junior", cum a fost numit basistul pentru a-l diferenţia de Mustaine însuşi, a fost prezent pe toate albumele scoase în acea perioadă, de la "Killing Is My Business... And Business Is Good!" (1985) până la "Rude Awakening" (2002). O dispută cu liderul trupei a făcut ca, în 2004, când Mustaine a reînfiinţat Megadeth, Ellefson să nu mai facă parte din noul lineup. Mai mult, cei doi Dave s-au atacat reciproc în presă, dar şi în instanţă.

Cu timpul, animozităţile dintre cei doi s-au atenuat, astfel că, din 8 februarie anul curent, "Junior" a revenit în trupa care l-a consacrat, mai ales că anul acesta se împlinesc 20 de ani de la apariţia "Rust In Peace". Albumul va fi aniversat cum se cuvine, cu un turneu ce va demara la 1 martie în Spokane, WA, şi se va încheia la 31 martie, în Hollywood. Alături de Megadeth, pe scenă vor urca alte două nume legendare: Testament şi Exodus. Trupa va interpreta toate cele nouă piese de pe "Rust In Peace", cărora li se vor adăuga în setlist şi alte hituri lansate de-a lungul anilor.

"Această revenire arată puterea iubirii fraterne şi a iertării. Locul lui David Ellefson este în Megadeth", a comentat Mustaine pe pagina de MySpace a formaţiei, iar "Junior" a adăugat: "E un moment foarte important pentru noi toţi, trupă şi fani deopotrivă. E o celebrare a muzicii de pe unul dintre albumele noastre cele mai bune, o piatră de hotar a carierei noastre". Ellefson se va alătura lui Mustaine, Shawn Drover (tobe) şi Chris Broderick (chitară) şi în turneele de promovare a celui mai recent produs discografic Megadeth, "Endgame", apărut anul trecut, album care, la rându-i, a fost primit cu entuziasm de critică şi de public. "Îi mulţumim basistului James LoMenzo pentru anii în care ne-a fost loial şi îi transmitem şi pe această cale cele mai bune gânduri din partea noastră", a adăugat Mustaine.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu