marți, 9 februarie 2010

"Kurbads", noul album Skyforger, apare în aprilie

La şapte ani de la ultimul album, "Perkonkalve" (2003), Skyforger lansează un nou CD, "Kurbads", iar recent au semnat cu o renumită casă de discuri.

Una dintre cele mai cunoscute trupe letone de metal, Skyforger, a început anul cu multe veşti bune pentru fanii săi. Formaţia, care a concertat acum doi ani şi în România, la Cluj, a semnat zilele acestea cu label-ul Metal Blade. Sub egida cunoscutei case de discuri, ei vor lansa albumul "Kurbads", aflat în prezent la mixaj. Între 23 şi 26 aprilie, sunt programate lansări succesive în Europa, iar pe 11 mai CD-ul va ajunge şi în magazinele de peste Ocean. 

Peteris Kvetkovskis, liderul grupului, a comentat pe pagina de MySpace: "Cu siguranţă acesta e un nou capitol în istoria Skyforger. Am fost multă vreme în underground, astfel că e cu certitudine un lucru deosebit pentru noi să fim recunoscuţi de Metal Blade Records, renumită drept una dintre cele mai active şi mai cunoscute din industria muzicală".

"Kurbads" vine la şapte ani după "Perkonkalve", ultimul album de studio de până acum al trupei. Skyforger a mai scos, tot în 2003, CD-ul "Zobena Dziesma", o colecţie de cântece războinice din folclorul leton, şi a reeditat în 2005 demo-ul de debut, "Semigalls' Warchant", într-o formulă cu patru bonus track-uri. Formaţia de pagan metal letonă va anunţa noi detalii despre albumul "Kurbads" pe măsură ce acestea vor fi disponibile. În acest weekend, grupul va concerta la Winterfire Festival, în Germania, alături de trupe ca Napalm Death, The Apokalyptischen Reiter, Equilibrium sau Alestorm.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu