luni, 8 februarie 2010

Peter Tagtgren continuă pe ambele fronturi


Deşi în plin turneu cu Hypocrisy, muzicianul suedez Peter Tagtgren şi-a făcut timp să anunţe şi planurile pentru 2010 cu cealaltă trupă a sa, Pain.

La început, Pain a fost doar un proiect, însă cu timpul s-a dezvoltat într-o formaţie propriu-zisă. Ca atare, Peter Tagtgren a decis să se dedice câte un an fiecăreia dintre ele. Însă workaholicul artist a mers şi mai departe, dat fiind că muzica ambelor grupuri a prins, iar fanii îl aşteaptă cu aceeaşi nerăbdare şi în fruntea Pain, dar şi alături de colegii din Hypocrisy.

Trupa sa "de bază" e în plin turneu european, început pe 24 ianuarie în Hamburg (Germania) şi prevăzut a se termina la 19 februarie în Helsinki (Finlanda), urmat de alte câteva show-uri. Suedezii vor ajunge în Sofia (Bulgaria), la 27 februarie, unde intenţionează să înregistreze concertul pentru un viitor DVD live, după care vor urma câteva concerte în ţara natală şi un recital în Moscova. Hypocrisy va participa şi la două prestigioase festivaluri de vară: Arvika (Suedia), în iulie, şi Summer Breeze (Germania), în august.

Într-una dintre zilele de pauză ale turneului european, Peter şi-a făcut timp să anunţe câteva veşti din tabara Pain. Astfel, "copilul său de suflet" are un nou forum, găzduit de www.ultimatemetal.com. În programul şi-aşa destul de încărcat cu Hypocrisy, Peter va "strecura" şi un ­ unic ­ concert alături de Pain, la unul dintre festivalurile acestei veri, ce va fi anunţat ulterior, iar fanii vor putea urmări show-ul susţinut anul trecut în Paris, alături de Nightwish, pe un CD live ce va apărea în curând.

Pentru a-i răsplăti pe americanii care au avut răbdare până ce Peter şi colegii săi din Hypocrisy şi-au rezolvat problemele cu viza (turneul a fost reprogramat pentru mai 2010), Pain va relansa în State "Cynic Paradise" la pachet cu înregistrarea amintită a concertului francez.

Dar cea mai bună veste este aceea că la finalul acestui an (sau cel mai târziu la începutul lui 2011) Pain va lansa un nou album, la care munca deja a început. Bineînţeles, aşa cum ne-a obişnuit, Peter va pleca din nou la drum, pentru a promova noul produs discografic.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu