vineri, 12 februarie 2010

Jesper Strömblad a părăsit In Flames

Trupa suedeză In Flames l-a pierdut şi pe ultimul dintre membrii fondatori: chitaristul Jesper Strömblad a luat o lungă pauză „pentru a-şi înfrunta demonii”, după cum a anunţat trupa pe pagina de MySpace.

Jesper Strömblad le dă el însuşi fanilor trista veste: „Am decis că e mai bine pentru mine să părăsesc In Flames definitiv. Ultimii 17 ani au fost explozivi şi sunt mândru că am luat parte la această minunată călătorie, alături de cei mai talentaţi şi minunaţi oameni, cu care oricine în locul meu ar fi considerat că e un privilegiu să lucreze. Sunt cel mai norocos om din lume, având alături cei mai buni fani, care m-au susţinut de-a lungul perioadelor dificile. Înseamnă totul pentru mine, şi sunt decis să-mi înfrunt - şi să-mi înfrâng - demonii o dată pentru totdeauna... iar cu sprijinul vostru sunt pe drumul cel bun. Sunt departe de a-mi fi încheiat socotelile cu muzica, metalul sau în ce direcţie mă voi îndrepta, aşa că puteţi fi siguri că veţi mai auzi de mine”, încheie chitaristul.

Cei patru membri rămaşi în In Flames îşi exprimă la rându-le regretul: „Pierdem un chitarist şi muzician extraordinar, dar pentru a-l păstra ca prieten drag aceasta e singura cale. Dacă Jesper consideră că aşa e cel mai bine pentru el, îl susţinem 100%. E mult prea devreme pentru a ne gândi la ce vom face în viitor sau dacă îi vom căuta un înlocuitor. Totuşi, vă asigurăm că In Flames îşi va continua activitatea ca trupă, va scoate albume şi va pleca în turnee. Uşa In Flames va rămâne mereu deschisă pentru Jesper. Îl susţinem pe Jesper în eforturile sale de a-şi reveni”, afirmă Anders, Peter, Daniel şi Björn.

Strömblad este ultimul dintre membrii fondatori care părăseşte trupa, după ce Glenn Ljungström şi Johan Larsson au plecat din In Flames în 1997. Problemele cu alcoolul s-au acutizat pentru Jesper în ultima vreme, astfel că el a ratat turneul care a inclus şi Bucureştiul la 30 martie anul trecut. Dacă atunci a lăsat o portiţă revenirii sale, acum decizia pare a fi definitivă. Fanilor, care au reacţionat prompt şi în număr mare pe MySpace, le rămân totuşi cele nouă albume de studio ale In Flames la care chitaristul a contribuit, dintre care unul, „Come Clarity”, a fost ales prin votul internauţilor drept cel mai bun produs discografic al ultimului deceniu în Suedia. Deocamdată, Jesper nu a anunţat vreo decizie similară în cazul proiectelor sale, Dimension Zero (unde cântă alături de fostul său coleg din In Flames Glenn Ljungström), All Ends (fondată împreună cu Björn Gelotte, dar din care ambii s-au retras din cauza programului încărcat din In Flames) sau în ceea ce priveşte colaborarea cu fostul vocal al Sonic Syndicate, Roland Johansson.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu