joi, 15 aprilie 2010

Peter Steele de la Type O Negative a murit, confirmă managerul trupei


„Peter a murit noaptea trecută. Din primele informaţii, insuficienţa cardiacă pare a fi cauza decesului”, a afirmat Mike Renault, managerul Type O Negative, confirmând moartea muzicianului.

Mesajul lui Renault, citat de CBS News, vine să confirme ştirea care circula deja pe Internet de ore bune: pe 14 aprilie, Peter Steele, liderul Type O Negative, a fost răpus de problemele cardiace, la doar 48 de ani. În tot acest timp, artişti din lumea rockului, şi nu numai, şi-au exprimat regretul pentru dispariţia solistului de la Type O Negative.

Angela Gossow de la Arch Enemy, Fernando Ribeiro de la Moonspell, Andrea Ferro şi Cristina Scabbia de la Lacuna Coil, Mille Petrozza de la Kreator, Evan Seinfeld de la Biohazard şi mulţi alţii au postat mesaje în care transmit condoleanţe familiei şi îşi amintesc de Steele cu nostalgie. Artiştilor li se alătură ziarişti din lumea metal-ului, precum Joel Gausten şi Paul Stenning.

„Pentru SPV/Steamhammer, a fost o mândrie să lanseze DVD-ul «Symphony For The Devil» şi albumul de studio «Dead Again» ale Type O Negative. Ambele, din păcate, reprezintă ultima sa moştenire din punct de vedere muzical. Lumea a pierdut un lider de trupă charismatic şi o persoană foarte talentată”, se afirmă în comunicatul casei de discuri a trupei.

Pe site-ul formaţiei americane, ultimul mesaj îi invită pe fani „să aştepte declaraţiile familiei şi ale membrilor trupei”, ce vor fi postate în câteva ore.

Peter Steele, alias Petrus T. Ratajczyk, s-a născut pe 4 ianuarie 1962. Înainte de Type O Negative, el a făcut parte din grupurile Carnivore şi Fallout.

Paul Iancu (Cotidianul)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu