luni, 14 iunie 2010

Francesca Chiara de la The LoveCrave, în Dark City


Dacă o casă de discuri germană şi anume RepoRecords a luat sub aripa ocrotitoare o trupă italiană, înseamnă că această formaţie chiar are ceva de spus în muzica metal. The LoveCrave, fiindcă despre ea este vorba, a fost una dintre prezenţele aşteptate la festivalul Wave Gotik Treffen, desfăşurat în Leipzig. În 2010, italienii au fost la a doua participare la WGT, după cea din 2007.

Solista Francesca Chiara a susţinut un recital incitant şi electrizant alături de colegii de trupă - Tank Palamara (chitară), Simon Dredo (bass) şi Bob "The Machine" Parolin (baterie).

Strict ca imagine i-am putea spune "frumoasa veneţiană", deoarece descinde dintr-o nobilă familie - Pisani - şi, chiar dacă s-a născut în Padova, şi-a petrecut copilăria la Veneţia. Cât despre frumuseţe, nu numai fanii, dar chiar şi ziariştii o consideră sexy şi o gratulează cu tot felul de complimente. Unii spun că este "hot", alţii îşi pierd nu numai şirul ideilor, ci chiar şi capul când vorbesc despre artistă. De exemplu, jurnalistul Morley Seaver a făcut o cronică a noului album, "Soul Saliva", lansat în mai anul acesta. Când a ajuns la piesa "Your Fire" în care Francesca spune "Rip off all my clothes made of wasted hopes" ("Rupe-mi toate hainele făcute din speranţe deşarte"), ziaristul a scris despre intro-ul acustic, ruperile de ritm, dar când a ajuns la ruptul hainelor a uitat despre ce vorbea. "Şi ce ziceam?" a notat el pierdut în gânduri.

Cu toate acestea, Francesca nu pune preţ pe imagine: "Muzica este tot ce contează", spune ea zâmbind. Şi, mai rar întâlnit lucru pentru o artistă de succes, nu-i place să se machieze excesiv sau să fie "lucrată" în photoshop, deoarece consideră că astfel de imagini nu o reprezintă. "Eu cânt îmbrăcată în blugi, în ţinute obişnuite, nu vreau să fiu extravagantă. Sunt atâtea fete tinere acum, e timpul lor să se afirme", ne-a declarat interpreta.

Fran, cum îi spun prietenii, sau pe numele său întreg Francesca Chiara Caselatti, a scris prima ei povestire la 10 ani şi primul cântec la 13. La 17 ani s-a mutat în San Francisco, apoi a revenit în Italia şi, alături de cei mai buni prieteni - Simon Dredo şi regretatul Mauro Lentola a fondat trupa Mystery. La 19 ani s-a stabilit în Milano, unde, alături de Tank Palamara a pus bazele grupului The Flu. A participat la SanRemo în 1999 cu piesa "Te amo, que strano" şi, chiar dacă festivalul este de un cu totul alt gen, Francesca şi-a pus amprenta atât în ceea ce priveşte versurile cât şi muzica. "Streghe", cu care a participat tot la SanRemo, de data aceasta ca invitat, a avut de asemenea parte de succes, iar melodia e mult mai aproape de stilul său de acum. Primul album, "Il Parco dei Sogni", care include celebra piesă "Streghe", a apărut doar cu numele ei pe copertă, şi nu cu toată trupa, aşa cum ar fi trebuit, iar ea regretă şi în ziua de azi că nu şi-a impus punctul de vedere în faţa Sony Music Italia. Acum, însă, cu The LoveCrave se simte "răzbunată". Face numai ce-i place şi compune numai muzica pe care o simte.

O coincidenţă fericită a făcut ca autoarea piesei "Dark City" (Oraşul întunecat) să cânte nu demult chiar în... Dark City, aşa cum este supranumit Leipzig-ul în perioada festivalului Wave Gotik Treffen. Despre "Dark City" este vorba şi în nuvela pe care Francesca a publicat-o ca o extensie a primului lor album sub titulatura The LoveCrave, "The Angel and The Rain". Şi, parcă special pentru a transpune atmosfera emoţională şi întunecată din versurile Francescăi, a şi plouat într-una dintre zilele festivalului...

În ziua concertului, la standurile de CD-uri din Agra Halle, o veste bună şi una rea, ne-au spus vânzătorii. Au avut în stoc albumul "Soul Saliva", lansat cu doar o săptămână înainte, dar toate CD-urile s-au vândut! Şi e ceva să se întâmple asta în Germania... Noroc cu merchandise-ul trupei că admiratorii l-au găsit găsit şi-au fost extrem de fericiţi că l-au putut cumpăra. Iar despre cât de îndrăgită este Francesca Chiara am văzut chiar la faţa locului. Abia de-a păşit afară din culise, că admiratorii au înconjurat-o şi-au ţinut-o mai bine de jumătate de oră pentru fotografii şi autografe. Artiştii au inclus în setlist piese de pe noul CD - "The Other You", "And Scream", "Warriors", "Get Outta Here" şi coverul "Thriller" după Michael Jackson, dar şi clasicele "Can You Hear Me?", "Little Suicide" şi "Vampires", toate de pe "The Angel And The Rain".

Şi încă ceva important: The LoveCrave mai are un motiv de mândrie şi de bucurie. Trupa a semnat de curând un contract de distribuţie pentru Statele Unite şi Canada cu label-ul Metropolis Records.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu