vineri, 4 iunie 2010

Parada costumelor negre, la WGT


Recent am putut urmări o "prezentare de modă" inedită în Germania. Străzile din Leipzig au fost "măturate" de trenele rochiilor purtate de participantele la festivalul Wave Gotik Treffen.

Sofisticata paradă a costumelor cu care gothicii defilau pe arterele principale a inclus vampiri, Lolite, asistente medicale, măicuţe, călugări, castelane, cavaleri, doamne şi domniţe, "văduve" negre, magicieni, vrăjitoare, wikingi, îngeri şi demoni, pisicuţe, eroine încornorate, împieliţate, plasticate.



Fel de fel de personaje mai mult sau mai puţin întunecate s-au plimbat prin tot oraşul şi puteau fi văzute în cafenele şi restaurante, în parcuri, la Operă, la concertele de muzică clasică sau de cameră, ba chiar şi la biserică şi în catedrale. Costumaţi exact aşa, în hainele de gală.



La WGT, costumaţia extravagantă a gothicilor nu e ceva... de speriat. Sunt hainele lor cele mai apropiate de... suflet. Care pot fi de la somptuoase costume la straie în stil victorian, de la vestimentaţie punk ori rock, ori ţinute medievale până la măşti, pălării, tichii şi veşminte fistichii.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu