luni, 7 iunie 2010

Obiectiv turistic muzical: Rock Sweden Festival


Dacă sunteţi genul de turist metalist, merită să mergeţi în Suedia, la un festival cu tradiţie, care a debutat în 1992: Sweden Rock, ce se desfăşoară în perioada 9-12 iunie. Aerosmith, Guns'n Roses, Gary Moore, Slayer, Billy Idol, Bachman & Turner, W.A.S.P, Stone Sour, Opeth, U.D.O., Sabaton, Mayhem, Nazareth, Stratovarius, Anvil, Alestorm, Evergrey, Johan Edlund (Tiamat) şi mulţi alţi artişti îşi dau întâlnire cu fanii la Norje, în apropiere de Solvesborg, la cea de a 19-a ediţie a Sweden Rock Festival.

Cele mai ieftine bilete sunt deja sold out, dar mai puteţi găsi tichete pentru trei zile la preţul de 2290 de coroane, 690 doar pentru prima zi (9 iunie), 1190 pentru ziua a doua zi (10 iunie), 1090 pentru ziua a treia (11 iunie), şi 1190 pentru cea de a patra zi (12 iunie). La aceste preţuri se mai adaugă o sumă fixă: taxa pentru achiziţionarea biletelor de pe site-ul oficial este de încă 30 de coroane suedeze, deoarece acestea se pot cumpăra numai online.

Cum se poate ajunge? Deşi se află în Danemarca, la Copenhaga este aeroportul internaţional cel mai apropiat de zona festivalului (170 de kilometri). Distanţă rămasă se poate străbate cu trenul în direcţia Karlskrona, de unde sunt autobuze care ajung la Norje. Sau altfel: de la Stockholm (Arlanda), aflat la 615 kilometri, se ajunge cu trenul, apoi cu autobuzul. De asemenea, din Stockholm se poate continua călătoria tot cu avionul, pe rute interne, spre Malmo, Kristianstad, Smaland sau Ronneby, acesta din urmă fiind cel mai apropiat de zona Sweden Rock, la numai 48 de kilometri, distanţă ce poate fi parcursă apoi cu autobuzul.


Fiind un festival de amploare, organizatorii au pus la dispoziţie autocare pentru ţările învecinate - Danemarca şi Finlanda - dar şi pentru cele amatoare de rock precum Austria, Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Rusia, Elveţia sau Spania.

Programul pe zile şi pe ore este afişat în pagina oficială a festivalului, la www.swedenrock.com. De altfel, site-ul amintit conţine toate informaţiile de care doritorii au nevoie: de la arena festivalului, amplasare, campare, până la bilete, acreditări pentru presă etc.

La aceeaşi adresă se găseşte programul autobuzelor şi pretul călătoriilor, precum şi localizarea ghişeelor bancare din zona festivalului şi din apropiere. Tot acolo găsiţi şi sugestii pentru a vă alege un hotel, în caz că nu vă surâde cazarea în camping. Cum vehiculelor nu le este permis accesul în zona de campare, a fost creată o parcare în vecinătate. Proprietarilor de motociclete li se pune la dispoziţie o parcare specială, păzită 24/7. De asemenea, din motive de siguranţă, zonele pentru grătare sunt bine delimitate şi marcate corespunzător. Sticlele şi vesela din sticlă sunt interzise, la fel cuţitele şi orice potenţială armă, dar şi steagurile sau camerele video.

Amatorii de stage diving sunt invitaţi să se abţină de data aceasta, iar iubitorii de animale sunt rugaţi să-şi lase patrupedele acasă. Nici prezenţa copiilor prea mici nu e recomandată, dat fiind volumul decibelilor.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu