marți, 31 august 2010

Guns & Ozzy, cele mai aşteptate spectacole


Suntem pe drumul bun în ceea ce priveşte domeniul muzical. Astfel, Mişcarea de Rezistenţă se dovedeşte a fi eficientă.

În top 10 al celor mai aşteptate concerte realizate de www.eventim.ro, rockul e fruntea, urmat de muzica clasică. Având în vedere că Eventim (cu partenerii aferenţi) este cea mai mare reţea de distribuţie în ceea ce priveşte vânzările de bilete pentru spectacole, îl putem considera un etalon de selecţie pentru muzica bună.

Pe primul loc în clasament se situează, bineînţeles, un megaeveniment: Guns'N Roses, pentru prima dată în România. După ce anul acesta la Bucureşti au evoluat câţiva dintre cei mai mari artişti din lume - The Big Four reuniţi la Sonisphere (Metallica, Megadeth, Slayer şi Anthrax), dar şi AC/DC sau Eric Clapton& Steve Winwood - D&D East Entertainment organizează Guns'N Roses, concert ce va avea loc marţi, 21 septembrie, ora 17:00, la Romexpo. Aşadar, după ani întregi de aşteptare, fanii vor putea vedea live o trupă legendară şi vor avea parte de întâlnirea cu unul dintre cei mai admiraţi vocalişti rock din toate timpurile: Axl Rose.

Pe locul al doilea găsim un alt rocker celebru, aşteptat de-o viaţă în România: Ozzy Osbourne. Spectacolul va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, ora 19:30, la Zone Arena. În deschidere vor evolua Luna Amară şi Coma. Concertul lui Ozzy face parte din turneul mondial de promovare a noului său album, "Scream", ce a fost lansat la 15 iunie.


După rock vine muzica clasică. "Celebrating Chopin", organizat de fundaţia Art Production, se situează pe locul al treilea în top. "Colecţia" toamnă-iarnă aduce la Ateneu trei recitaluri extraordinare, reunite sub genericul amintit, ce vor fi susţinute de Ivo Pogorelich - sâmbătă, 17 octombrie, ora 19:00, Jean Marc Luisada - marţi, 9 noiembrie, ora 19:00, şi Elisabeth Leonskaja - marţi, 14 decembrie, ora 19:00.

Apoi, tot Chopin, şi tot la Ateneu. "Cruciada Culturii", pusă la cale de Agenţia de Vise şi Fundaţia artEst, organizează "Chopin trăieşte?", la Ateneu, trei concerte vibrante cu Sam Haywood, la 25 septembrie, surorile Katia şi Marielle Labeque, la 27 octombrie, şi Sarah Chang, la 28 noiembrie. "Little Nightmare Music", eveniment produs de fundaţia Art Production, va avea loc marţi, 21 decembrie, ora 19:00, la Ateneu. Protagoniştii Aleksey şi Hyung-ki împletesc muzica şi comedia într-un spectacol plin de virtuozitate şi umor.

În clasamentul celor mai dorite concerte urmează "copilul-minune al Regatului Unit", acum un adevărat sex-simbol, celebra violonistă Vanessa Mae, într-un show incitant, ce va avea loc sâmbătă, 20 noiembrie, ora 19:30, la Sala Palatului. Dar nu numai muzica este la loc de cinste. S-au interpus şi alte domenii în clasamentul evenimentelor aşteptate de bucureşteni. De exemplu, Întâlnirile JTI, eveniment ajuns la cea de-a 11-a ediţie, prezintă spectacolul "Push", avându-i ca protagonişti pe Sylvie Guillem, un simbol pentru dansul contemporan, şi Russell Maliphant, celebrul coregraf şi dansator. Evenimentul, organizat de Art Production, va avea loc vineri, 22 octombrie, ora 19:00, la Teatrul Naţional I.L. Caragiale, la Sala Mare.

Şi sportul este de cele mai multe ori un spectacol, prin urmare, nu e de mirare că şi Cupa Davis se află la rândul său în top. Echipa de tenis a României va întâlni Ecuadorul în barajul pentru promovarea în Grupa Mondială a Cupei Davis. Partidele vor avea loc în perioada 17-19 septembrie, la Centrul Naţional de Tenis, Str. Pierre de Couberin nr. 11 - în spatele Stadionului "Lia Manoliu". Programul meciurilor: vineri, sâmbătă şi duminică, de la ora 12:00, accesul în locaţie fiind permis începând cu ora 10:00.

La 3 octombrie, ora 18:00, Sala Palatului găzduieşte o dublă manifestare: proiecţia musicalului "Mamma mia", urmată de concertul unei trupe care reînvie legenda: ABBA Generation. Ultima în clasamentul muzicii de calitate, dar nu cea din urmă, Cezaria Evora ne-a încântat în mai multe rânduri. De data aceasta, celebra cântăreaţă din Insulele Capului Verde va susţine două concerte: primul în Braşov, la Sala Sporturilor, la 15 octombrie, iar cel de-al doilea în Bucureşti, la Sala Palatului, la 18 octombrie.

Cătălina Iancu (Jurnalul Naţional)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu